Wizz Air Sofia Marathon


Често задавани въпроси

Често задавани въпроси

Крайна дата за регистрация

Крайният срок за регистрация е до 23.59.59 на 30ти Септември 2024 г. След това ще е възможно да се направи само късна регистрация в офиса на състезанието по време на Маратон Експо на 10, 11 и 12 Октомври 2024г до изчерпване на стартовите номера!
Няма да се допусне регистрация в деня на състезанието!

Какава е минималната възраст за участие в състезанието?

Участниците трябва да са навършили 18 год. за да вземат участие в маратонската дистанция. Не се изисква възрастни ограничения за 21.098 км и 10 км

Как да се регистрирам за участие в Уиз Eър София Маратон ?

Регистрацията за участие е само по електронен път (Задължително с Латински Букви) в сайта на маратона www.marathonsofia.com

Необходимо ли ми е медицинско разрешение ?

Медицинско разрешение не е необходимо

Къде мога да си проверя регистрацията, ако съм се регистрирал вече?

Тук вие може да видите регистрираните участници за Уиз Eър София Маратон 2024 във всички дистанции

Потвърждаване на регистрацията

Потвърждение за регистрацията ще получите веднага на електронната ви поща след завършване плащането на стартовата такса . Вие трябва да носите това потвърждение при получаване на стартовия ви номер.

Промяна на вашите данни от регистрацията

Ако искате да промените данните които сте използвали за регистрация ни изпратете имейл на info@marathonsofia.com преди крайният срок за регистрация.

По време на Маратон Експо на 10, 11 и 12 Октомври 2024г. ще е възможно де се правят промени ,но ще трябва да платите такса от 10.00 лева.

Отказване от участие в Уиз Eър София Маратон 2024.

Не е възможно отказването от участие в маратона. Ако по някаква причина не можете да стартирате в състезанието ,стартовата такса няма да ви се възстанови.

Кога и къде мога да получа моя стартов пакет?

Само на 10,11, и 12ти Октомври 2024 в офиса на състезаниета по време на Маратон Експо вие може да получите своя стартов пакет, включващ стартов номер.

Мога ли да получа моят стартов пакет в деня на състезанието?

Няма да се раздават стартови пакети в деня на състезанието!

Изключение ще има само за участниците на дистанция 5км.

Мога ли да получа стартовия пакет на друг бегач?

За да получите стартовия пакет на друг бегач ще трябва да носите неговото/нейното потвърждение на регистрацията и копие на личната карта.

Къде е старта ?

Старта за всички дистанции е на площад Батенберг пред Националната художествена галерия в посока бул. Мария Луиза! Моля бъдете на време, за да избегнете притеснения, напрежение или догонване на другите участници. Има достатъчно място за зрители от двете страни на старта.

Сертифицирано ли е трасето ?

Да, трасето е сертифицирано от WA – Световна Атлетика.

Как е трасето на състезанието?

Трасето е равно с изключение на малки леки изкачвания на мостове в двете посоки. Бяга се по асфалт и малка част по паваж.

Допускат ли се домашни любимци по трасето?

Не е позволено да преминете трасето с животни.

Какво трябва да направя ако ми липсва резултата или е сгрешен ?

Моля свържете с нас по електронната поща – info@marathonsofia.com

Подкрепителни пунктове

Подкрепителни пунктове по трасето ще им на всеки 5 км. Повече информация за това ще намерите тук.

Финален подкрепителен пункт

След като завършите дистанцията ще бъдете изведени до зоната с последния подкрепителен пункт на който ще се освежите с храна, плодове, топли напитки и вода

Тоалетни

50 преносими тоалетни ще бъдат разположени в района на старт/финала и на всички подкрепителни пунктове.

Придружаване по трасето

Не е позволено да имате придружител на велосипед или друго средство по трасето. Ако ви придружава някой, ще бъдете дисквалифицирани.

Медицинска помощ

Моля, стартирайте ако вашето здравословно състояние е добре. Ако се нуждаете от медицинска помощ по време на бягането, моля придвижете се до следващият медицински пункт. Във финалната зона медицинските екипи ще ви осигурят квалифицирана медицинска помощ.

Слушане на музика по време на бягането

Препоръчваме Ви да не използвате iPhone, iPod, MP3-плейър или други устройства по време на бягането. Това е свързано с вашата безопасност.

Ще получа ли медал след финала ?

Да , всеки участник ще получи медал след завършване на състезанието, в зона определена от организатора. Регистрираните участници до 31.07.2024 ще гарантират своя медал – Финиширал.

Share Button